Äitini itkee ja katsoo laskuja. Hän itkee ja ottaa niitä käteensä, rypistää pieniksi mytyiksi ja heittää pois lattialle. Olen yksin äitini kanssa, enkä taaskaan tiedä missä muut ovat. Tulee paha mieli äitini vuoksi ja alan keräillä paperimyttyjä lattialta ja annan ne hänelle takaisin. Meillä ei ole rahaa maksaa laskuja.

Olen tontin alapuolella olevalla kaivolla isäni kanssa. Kaivossa on muuten näkki ja sinne ei saa katsoa, koska jos sen tekee niin näkki tulee ja vetää kaivoon. Isäni nostaa ämpärillä kaivosta vettä. Hänen takataskussaan on paljon rahaa. Näen sen kun hän ottaa paksun kääröllä olevan setelinipun esiin. En ole koskaan nähnyt niin paljon rahaa. Meillä on sittenkin rahaa. Kummallista. Tietääköhän äiti?

Herään yöllä johonkin. Menen leipomon puolelle ja siellä on palomiehiä ja poliisi. Jotain on tapahtunut. Aamulla kun herään kamarin katossa on reikä. Joku on yöllä pudonnut avoimesta yläkerrasta katon läpi kamarin puolelle. Meillä on ollut tulipalo, nokipalo. Savupiipusta lähtee pidempi peltinen piippu ja yöllä joku ohikulkija on nähnyt, että sieltä lentää paljon kipinöitä ja soittanut palokunnan paikalle. Siitä riittää juttua. Hyvä kun talo ei palanut ja me.

Kiikarit kun laittaa väärin päin silmille niin kaikki näyttää niin pieneltä ja etäiseltä. Katson ja mietin, että tällaistako se on kuolla. Sitä vaan kuolee ja kaikki loittonee pois kauas jonnekin. Tiedän nyt miltä tuntuu kun kuolee.

Kirkkoherra käy meillä välillä. En tiedä miksi hän tulee? Meillä on haitari ja aina käydessään hän ottaa sen syliinsä ja soittaa. Kirkkoherran nimi on Veli ja hänkin on aika mukava mies.

Olen välillä tätini Eevan luona. Hänen miehensä on opettaja ja taidemaalari. Hän osaa taikoakin. Armas tekee käsillään liikkeitä ja vie nyrkkiin puristetun käden korvansa taakse ja avaa kätensä ja siellä on pieni keltainen muovinen auto. Hauskaa. Armaksen isä on kirjailija ja kirjahyllyssä on kirja Ylös Helvetistä. Niillä on sisävessa ja vessanpaperit roikkuvat seinään ripustetussa pienessä koukussa. Pudotan paperit lattialle ja Eeva on vihainen. Sitten minut haetaan taas kotiin. Enkä haluaisi mennä ja autossa on kummallinen tunnelma.

Kevät on tulossa ja täytän pian seitsemän.