Televisiokin tuli sitten naapuriin. Ensimmäisenä se tuli tietenkin Lundmaneille, kuinkas muutenkaan. Loewe Opta oli sen merkki ja niitten olohuoneessa se oli. Kaikki kylän kakarat kerääntyi iltaisin sinne katsomaan. Sieltä tuli RinTinTin ja Bonanza. Tuli sieltä Bat Mastersonkin ja Harry Lime kolmas mies, Virginialainen ja Hitckock tietenkin. Meidän pankki on Yhdyspankki, Yhdyspankki on meidän pankki tuli mainoskatkoilla monen monta kertaa. Toinen paikka missä käytiin telkkaria katsomassa oli Riikosen Pekan koti.

Kuunnellaan sitä radiotakin. Hyvää iltaa, nimeni on Cox on aika jännittävä jatkokuunnelma ja aina se päättyy johonkin jännittävään paikkaan ja sitä malttamattomana odottaa seuraavaa jaksoa. Pekka Lipposen ja KalleKustaa korkin seikkailut on kanssa hyvä ja Kankkulan kaivolla ja lauantain toivotut. Aamujen aamua sanoo Tarvajärvi lauantai- tai sunnuntaiaamuisin.

Koulussa vaihtuu opettaja kolmannella luokalla. Nyt meitä opettaa Saara Salin ja hän paljon nuorempi kuin entinen opettajamme Linnea. Saara on vaalea ja hänellä on silmälasit. Ei niitten aa kirjaimien tarvitse olla niin pyöreitä kuin pullat sanoi Saara minulle kerran, enkä yhtään pitänyt siitä. Saarakin asuu opettajien asuntolassa ja käymmekin siellä äitini kanssa kun se kiusaaminen ei ota loppuakseen. Eikä se loppunut sen jälkeenkään.

Olen edelleen rakastunut siihen pieneen punatukkaiseen tyttöön ja odotan taas malttamattomana sitä järkkärivuoroa ja sopivatko sukunimemme edelleen yhteen. Sopivat ne ja saan olla hänen kanssaan yhdessä luokassa, kun muut ovat välitunnilla. Hänen nimensä on muuten Marja ja hän asuu Ylhäisissä ihan eri puolella Raisiota kuin minä. Sattuu oikein rinnasta kun häntä ajattelen ja ajattelenhan minä paljon.

Niin se Ari sitten syntyy huhtikuussa. Samoihin aikoihin äitini suunnittelee leipomon lopettamista, kun ei varmaan yksin jaksa pitää sitä. Ei sitä kuitenkaan lopeteta, vaan vuokrataan yhdelle nuoreparille. He sitten jatkavat leipomista ja äitini ei kai tee mitään. Olen kyllä kuullut, että hän suunnittelee töihin menoa laivaan tai Ruotsiin. Kuka meidän kanssa sitten olisi kotona jos molemmat vanhemmat olisivat poissa. Se kioskikin siinä alhaalla on laitettu kiinni.

On niillä toinenkin kioski ihan junaradan vieressä Ihalan aseman lähellä, mutta siitä en paljoakaan muista. Se muistan, että se oli yhden talon kivijalassa ja siinä oli pienet ikkunat ja luukku, mistä se myynti tapahtui. Vähän matkaa kun sieltä junaradalta tuli urheilukentälle päin oli Lumivalkon baari. Siellä oli pajatso, mitä aina välillä kävimme pelaamassa jos rahaa sattui jollain olemaan. Yleensä ei ollut.