Se oli viimeinen majamme, minkä rakensimme. Kun syksy tuli niin sinne se jäi saniaisten keskelle metsään kaminoineen päivineen.

Isäni on nyt laivalla töissä ja sen laivan nimi on Aallotar. Se on suuri valkoinen laiva ja seilaa Turun ja Tukholman väliä. Se on joka toinen päivä Turussa ja isäni käy silloin kotona. Joka kerta kun viemme hänet takaisin töihin, niin aina kun lähdemme hän sanoo, että ajakaa varovasti ja varokaa junaa. Se ajoreitti kun menee junaradan ylitse.

Elämä kotona on paljon rauhoittunut, eikä niitä riitojakaan enää ole. Äitini hoitaa nyt leipomon yksin ja hänellä on apuna Viisaan Aili. Rahaakin tuntuu nyt olevan enemmän kun siellä laivalla kai tienaa aika hyvin.

Vanhin veljeni Raimo ja hänen tyttöystävänsä saavat vauvan. Miten se voi olla mahdollista? No, joka tapauksessa keväällä se syntyy. On se varmaan aika vaikeaa isälleni ja äidilleni, mutta näin on kuitenkin käynyt.

Se Mailis on Askaisista ja hänen isänsä omistaa linja-autoja, mitkä ajavat Turun ja Askaisten väliä, luulisin ainakin. Olen käynytkin siellä, vihreässä talossa ja talon pihalla on suuri autotalli, missä ne linja-autot ovat silloin kun eivät ole ajossa.

On meillä tulossa häätkin. Ne aikoo mennä naimisiin kun se vauvakin on tulossa. Äitini ja Mailiksen äiti järjestävät häitä. Taas tuntuu olevan niin vaikeaa, kuka mitäkin maksaa ja missä ne pidetään, mitä tarjotaan ja ketä sinne kutsutaan. Ja kun äidistäni on kysymys niin riitahan siitä välillä tulee ja tuntuu ettei koko häitä pidetäkään. Pidetään ne kuitenkin Maarian VPK:n talolla ja siellä on sitä väkeä. On siellä orkesterikin ja väki tanssii.

Ne asuu siinä ihan meidän lähellä, siinä postimamman talossa vähän aikaa ja jossain vaiheessa he muuttavat Pläkkikaupunkiin. Se on puutalo ja siellä toisessa kerroksessa on niiden asunto. Sinne vie jyrkät portaat pihalta suoraan. Ei se asunto suuren suuri ole. Yksi iso huone ja siinä on keittiökin samassa.

Käy ne meilläkin aina välillä ja se Mailiksen maha kasvaa koko ajan. On se aika jännän näköistä, kun se tulee isommaksi ja isommaksi mitä enemmän aikaa kuluu. Miten isoksi se oikein voikaan tulla?

Kevään korvalla se sitten tapahtuu. Huhtikuussa syntyy Ari. Olen nyt setä.