Osa kesästä taas Lokalahdella Raimon ja Mailiksen kanssa ja pikkuisen Arin. Pihalla on erillinen maakellari ja vanha puutarha, missä on omenapuita. Kasvaa siellä karviaisiakin. Talosta jonkun matkaa on puuliiteri ja siinä välissä on iso pitkän ruohon peitossa oleva alue. Niitämme ruohot lyhyeksi ja teemme siitä sulkapallokentän. Sulkapalloverkko laitetaan keskelle ja kalkilla kentän reunaviivat. Siinä me pelaamme päivät pitkät, välillä nelinpeliä ja välillä kaksinpeliä. Voittaja saa aina jatkaa pelaamista vastustajan vaihtuessa.

Siellä on Kimmon jousipyssykin ja nuolia, missä on kuparinen nuolen pää. Pitäähän sillä ampua ja ammunkin suoraan ylös. Jään katselemaan mistä se nuoli tulee alas ja aikani katsottua se kopsahtaa keskelle otsaani. Vähän siitä tulee verta ja laastarilappua laitetaan päälle. Ei kuitenkaan osunut silmään. Silmääkin pitää aina varoa. Ei ole kuin yksi terve silmä. Sillä toisella ei näe mitään.

Palaamme taas Raisioon ja kesäiset leikit jatkuvat. Äitini ja isäni ja Mailis ja Raimo riitaantuvat jostain. Jotenkin se liittyy meidän kanssa olemiseen ja meidän vahtimiseen. Sitä ei sitten olla missään tekemisissä. Vanhempani eivät ota heihin mitään yhteyttä. Puhuvat kyllä koko ajan asiasta ja vaikeaa tuntuu olevan. Ajan päästä sinne sitten täytyy mennä ja minuthan lähetetään asialle ensimmäisenä jonkun viemisen kanssa. Tuntuu kyllä aika hankalalta mennä sinne, koska enhän minä sitä riitaa aiheuttanut.

Kymmenes syntymäpäivänikin meni ohi hujauksessa. Sain muuten ensimmäisen ihan uuden polkupyörän. Vähän olin pettynyt kun se ei ollutkaan sellainen jappisatulalla varustettu fillari. No, onhan se uusi. Sen merkki on Pyrkijä ja runko on sininen ja ohjaustangon päät valkoista muovia.

Meillekin tulee vihdoin oma televisio. Televison merkki on Atlas ja varmaan se on hankittu sen takia kun Rooman olympilaiset lähestyvät. Ne alkavat elokuun loppupuolella ja niitä on kyllä niin jännittävä seurata. Suomi ei kyllä niissä menesty. Seipäässä tulee sentään prossinen mitali kun Eeles Landström on kolmas. Linnosvuo saa ammunnasta hopeaa ja nyrkkeilystä ja melonnastakin tulee mitalli. Vasta ihan viimeisenä päivänä tulee se kultainen mitali kun Eugen Ekman voittaa sen voimistelun hevosella.

Sakkekin sitten aloittaa syksyllä koulun ja mitähän siitäkin tulee kun sitä ei yhtään kiinnosta koko koulu. Onneksi itselläni on viimeinen vuosi siellä koulussa. Vuoden päästä on sitten pyrkiminen oppariin.