Ihalan koulu on uusi koulu ja valmistunut kolme vuotta sitten. Meidän luokkamme on koulun kolmannessa kerrolsessa, ihan siellä käytävän toisessa päässä. Oma pulpettini on ´reunimmaisessa rivissä ja neljäs edestä. Ensimmäisessä kerroksessa on ruokala ja sen vieressä voimisitelusali. Pohjakerroksessa on veistoluokat ja kerhotilat. Alaluokilla ei veistoa vielä ole, vaan joudumme tyttöjen kanssa virkkaamaan pannulappuja. Enkä koskaan saa sitä alareunaa tehtyä suoraksi.

Isoveljeni kävi samaa koulua kun olin ensimmäisellä luokalla, mutta ei häntä paljon näkynyt. Nyt hän on oppikoulussa.

Koulussa on lennokkikerho ja käyn sielläkin. Lennokkien rungot tehdään balsapuusta ja siipiin liimataan kiiltävää paperia. Yhden lennokkimallin nimi on Kiuru. Ei ne lennokit kauan aikaa kestä, kun niitä vihdoin pääsee lennättämään ulos. Kauniistihan ne kaartaa ilmassa ja on niitä mukava katsella kun ne sieltä pikku hiljaa laskeutuvat. Mutta ei lennokin tarvitse tulla kuin siipi edellä maahan niin rikki menee. Tai nokka edellä.

Olen aika paljon koulussa naapurin Arton kanssa. Kerran johtaopettaja tuli meitä vastaan kun kävelimme rappusia alas. ja sanoi, että ai jaha sitä ollaan niin hyviä kavereita, että kävelläänkin kaulakkain. Se oli Turjansalon Paavo, se johtajaopettaja.

Ei se koulu vieläkään vaikeaa ole. Kertomataulu pitää opetella ulkoa. Luokan seinällä on juna, missä on veturi ja yhdeksän vaunua. Kun osaa yhden kertotaulun niin pääsee viimeiseen vaunuun ja kun kymmenen kertotaulun niin on jo veturissa. Kun tulee virhe jossain kohtaa niin tippuu takaisin viimeiseen vaunuun. Ja sehän harmittaa.

Kun ei ole mitään muuta tekemistä kotona tai ulkona niin sitten pelataan.Ei, juu, vaarinhousut on semmoinen sanaleikki missä kysytään kysymyksiä ja joutuu vastaamaan Onko sulla mitään päällä, ei. Oletko ilman vaatteita, juu. Mitä laitat jalkaasi, vaarinhousut. Tällä tapaa. Pelataan me laiva on lastattuakin ja laivan upotusta. Afrikan tähteä ja Monopoliakin pelataan ja niissä saa aikaa kulumaan.Koronaa pelataan paljon ja tammea. Korttipeleistä pelataan Mustaa Pekkaa, maijaa tai sikaa. Venttiä, pokeria ja sököä pelataan salaa ja pennin panoksin. Jos ei ole rahaa niin tulitkutkin käyvät rahasta. Pikkuveljeni Sakkekin on välillä mukana ja aina se suuttuu kun häviää. Te taijotte se sanoo ja tarkoittaa, että me ollaan huijattu, niin kuin ollaankin.

Kouluvuosi menee nopeasti ja täytän kohta yhdeksän. Siirretään kolmannelle luokalle.