"Hyvä Jumala, siunaa äitiäni ja isääni, siunaa veljiäni. Siunaa kaikkia sukulaisiani, koulutovereitani, pientä punatukkaista tyttöä, naapureita. Siunaa kaikki maailman ihmisiä.

Vie tämä paha oloni pois. Anna minulle hyvä mieli niin, että minun on hyvä olla.

Kiitos, että olemme saaneet olla terveitä ja olemme saaneet elää. Kiitos tästä päivästä.

Anna minulle rauhallinen mieli. Kun tulen isoksi lupaan palvella sinua. Lupaan tulla papiksi ja palvella sinua lopun elämääni

Levolle lasken luojani, ah armias ole suojani, jos sijaltain en nousisi niin taivaaseen ota tykösi".

En muista äitini äitiä enkä isää, en muista isäni isääkään. Rymättylän mamman ole nähnyt, mutta en monta kertaa. Hän asuu Rymättylässä Kaaslan kylässä. Käymme siellä joskus ja mamma ei käy meillä koskaan. Äitini on usein riidoissa hänen kanssaan.

Minulla on kolme enoa ja yksi täti. Enoni nimet ovat Usko, Toivo ja Kaino ja tätini on Eeva. Kaino on maalari ja hän käy meillä usein vaimonsa Ellin kanssa. Äitini riitelee Ellinkin kanssa välillä. Silloin he eivät käy. Kaino on kiltti ja kertoo paljon vitsejä. Usko ja Toivo ovat merimiehiä. He ovat perämiehiä ja töissä isoissa tankkilaivoissa. He ovat purjehtineet Suomen Joutsenella ja ovat kaksosia. Isänikin oli ennen kuin hänestä tuli leipuri ja pullakuski merimies ja luulen, että hän haluaisi taas olla merillä. Usko ja Toivo juovat aika paljon viinaa ja polttavat tupakkaa. Meillä ei juoda koskaan eikä polteta. Meidän isä ei juo koskaan, sanoo äitini.

Minäkin poltan välillä tupakkaa. Otan leipomosta rahaa ja käymme ostamassa kaupasta tupakkaa. Se on pikkubostonia. Sanon aina, että vanhemmat lähettivät hakemaan. Menemme Siirin pellolle ojaan tai metsään ja poltamme. Jos tupakkaa vetää henkeen niin alkaa yskittämään ja päästä tuntuu kummalliselta. Me vedämme poskisauhuja. Niitä sanotaan enkelin pieruiksi.

Välillä ostan kaupasta karkkeja ja annan niitä kavereillenikin. Siinä pussissa on pieniä muovisia autojakin. Ne karkit täytyy syödä ennen kuin menee kotiin, ettei kukaan huomaa. Sitten on näitä autokortteja. Niitä keräämme ja jos on paljon samanlaisia niitä voi vaihdella kavereiden kanssa.